PENGIKUT AJARAN SESAT

Wednesday, August 17, 2011

perbezaan antara CERDIK dan BODOH

assalamualaikum. selamat berpuasa untuk hari ke 17. esk da msuk hari ke 18. da nk raya da. lagu raya da berkumandang kat radio sejak 5, 6 hari yang lalu. haish. semakin bersemangat nak raya, baju raya, kasut raya, semua tak cukup lengkap lagi.

anyway, entry kali ni, ak bukan nak bercerita tentang raya yang lagi 2 minggu tue. tapi ak nak bagitau, ORANG CERDIK NGAN ORANG BODOH BOLEH DIBEZAKAN. ok? banyak perbezaan sebenarnye kat sini. tapi, aku tak leh nak bagitaw details sangat, nanti, orang bodoh akan berlagak jadi pandai gara-gara entry aku ni, susah plak.

macam mane nak bezakan orang bodoh ngan orang cerdik.

1- orang bodoh selalu menyusahkan orang yang cerdik.
2- orang bodoh akan melenting secara tibe-tibe sebab dah terasa.
3- orang bodoh akan jaja cerita untuk tutup salah dia.
4- orang bodoh akan mengaku diri dia setelah dia disaiko.
5- orang bodoh takkan maafkan kesalahan orang laen, even orang lain tu, xperlukan kata maaf dari dia pon sebenarnye.
6- orang bodoh akan sentiasa menganggap benda kecik tu masalah besar.

cukup la sampai 6 je dulu. aku taknak menaip panjang2. melenguhkan tangan aku je.
sape makan cili kompem2 ko rase pedasnye. xkan ak boleh RAMPAS plak pedas ko tue.

kata akhir, xde gunanye kalau guna ANON, tpi lepas tu mengaku. sekian.

6 comments:

Aien Najib said...

<--- suke saiko orang .kire pandai tak ?HAHA XD

~Anis Aisyah~ said...

yg pnting, ak buat tuk org laen, org laen yg kecoh. hahahaha

Aien Najib said...

oke ,cikgu ain tak paham :P

~Anis Aisyah~ said...

da agk da..

lavender harum wangi said...

ouch~ sape la yang sakit bontot tu. lulz~

~Anis Aisyah~ said...

lav: sakit bontot ap plak nie? =.='''''''''